Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Επίτιμος Δημότης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Τελετή για την απονομή του Χρυσού Μεταλλίου της Πόλης στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και την Ανακήρυξη του Προέδρου σε Επίτιμο Δημότη Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, αμέσως μετά την τελετή ονοματοδοσίας της Λεωφόρου Ευελπίδων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αποδοχή της πρόσκλησης να αποδεχθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης και να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καθώς το γεγονός αποτελεί ύψιστη τιμή για τον Δήμο και όλους του δημότες ξεχωριστά. Εξήγησε τη μεγάλη σημασία αναγνώρισης του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέροντας: «Ο θεσμός του Προέδρου διατηρεί στις μέρες μας το κύρος του παρελθόντος και επαγρυπνεί για την τήρηση του Συντάγματος, εγγυάται την Εθνική ανεξαρτησία, την ενότητα του κράτους και την εύρυθμη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, δημιουργώντας ισορροπίες μεταξύ των κρατικών οργάνων και των κρατικών λειτουργιών».

Μετά την ανάγνωση της σχετικής ομόφωνης απόφασης από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκου Ψαλλίδα, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την αντιφώνησή του, αναφέρθηκε στα κυρίαρχα Εθνικά θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και τη συμφωνία των Πρεσπών. Έστειλε προς κάθε κατεύθυνση αυστηρά μηνύματα για την πλήρη και πιστή τήρηση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Αναφερόμενος στην τελετή ονοματοδοσίας της Λεωφόρου Ευελπίδων, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του λαού και του Έθνους μας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Σχολή Ευελπίδων. Τέλος, αναφερόμενος στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, αφού ευχαρίστησε για την τιμή, τόνισε ότι παίρνει στις «αποσκευές» του τις καλύτερες αναμνήσεις από την φιλοξενία που δέχθηκε και πρόσθεσε ότι επιφορτίζεται με το χρέος να ανταποκριθεί, με όλες του τις δυνάμεις, στην προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας και ιδίως για τη Νέα Γενιά.
Μετά την ολοκλήρωση της Ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο Δημότη, απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης και στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τις πολύτιμες υπηρεσίες της προς την Πατρίδα, επί τη ευκαιρία της επετείου των 190 ετών από την ίδρυσή της. Το Μετάλλιο παρέλαβε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.
Ο Δήμαρχος έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Σχολής από την ίδρυσή της στο Ναύπλιο πριν από 190 χρόνια μέχρι τη σημερινή της παρουσία στη Βάρη και ανέφερε πως είναι το ιστορικότερο και αρχαιότερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας και αναγνωρισμένη ως μία από τις πέντε κορυφαίες Στρατιωτικές Ακαδημίες του κόσμου. Κλείνοντας την τελετή, φανερά συγκινημένος, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως συνδέεται προσωπικά με τη Σχολή Ευελπίδων της Βάρης καθώς κατά την περίοδο μετεγκατάστασής της από την Κυψέλη στη Βάρη (1980 – 1981) προσωπάρχης της και υπεύθυνος αξιωματικός για τη διαδικασία μεταφοράς των εγκαταστάσεων ήταν ο εκλιπών πατέρας του, Στρατηγός Πυροβολικού ε.α. Δημήτρης Κωνσταντέλλος.
Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων μεταξύ των οποίων ο Πάνος Σκουρολιάκος, η Γεωργία Μαρτίνου, ο Γιώργος Βλάχος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, της εκκλησίας, των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Νοεμβρίου 2018]

Scroll to Top