Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ενδιαφέρον από το Κατάρ για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

• Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης

Eθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο Πρέσβης του Κατάρ στην Ελλάδα Abdulaziz Ali Al-Naama και αντιπροσωπεία από το Δήμο Ντόχα την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου. Στο
Δημαρχείο της πόλης υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία του Κατάρ ο ίδιος ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον Νίκο Ψαλλίδα, τον Δήμο Βαμβασάκη, τον Βασίλη Παπαμιχαήλ και στενούς του συνεργάτες από το νομικό τμήμα, τις δημόσιες σχέσεις και την τεχνολογία του Δήμου.
Η συζήτηση διήρκησε αρκετή ώρα και οι εκπρόσωποι των δύο Δήμων είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τεχνογνωσία σε θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα του περιβάλλοντος, της διαχείρισης απορριμμάτων, της ανακύκλωσης και της λειτουργίας των Δήμων.
«Η πόλη μας δίνει μεγάλη βάση στις υποδομές και την τεχνολογία. Θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος η πόλη να αναπτυχθεί σωστά είναι να βρούμε τα σημεία που τέμνονται το περιβάλλον, ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, και η οικονομία. Εκεί που
τέμνονται δημιουργούμε συνθήκες αειφορίας δημιουργώντας μια πόλη με μέλλον, αντάξια των προσδοκιών που έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας από εμάς» είπε μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και τόνισε ότι έχει επισκεφθεί προσωπικά την Ντόχα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε από την αντιπροσωπεία του Κατάρ στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών. Ο Δήμαρχος τότε τους εξήγησε πως λειτουργεί το μοντέλο της ανακύκλωσης στη χώρα μας καθώς και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αναφέρθηκε επίσης στις ανάγκες κοινωνικής πρόνοιας που αντιμετωπίζει και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρόλο που η πλειοψηφία των κατοίκων του είναι εύποροι. Ανέφερε ότι πράττουν ότι είναι δυνατό και τόνισε την «εξαιρετική σχέση που έχει ο Δήμος με τους περισσότερους εύπορους της περιοχής οι οποίοι βοηθούν όποτε τους ζητήσουμε. Είναι φίλοι και εταίροι μας. Εχθρός μας είναι μόνο η κρατική γραφειοκρατία», είπε.
Κλείνοντας, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι αποτελεί τιμή και χαρά για τον Δήμο η επίσκεψη αυτή και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία και η ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ τους. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος του έδωσε ένα βιβλίο που παρουσιάζει την πόλη της Βούλας, καθώς όπως τους εξήγησε το νέο βιβλίο με τον ενιαίο Δήμο είναι υπό δημιουργία. Επίσης τους έδωσε δύο γλυπτά έργα με το σύμβολο της ελιάς. Κι εκείνοι με τη σειρά τους του απένειμαν ένα αναμνηστικό και τον κάλεσαν να παραστεί στις 12 Δεκεμβρίου στις επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή του Κατάρ. «Θα είμαι εκεί», τους είπε.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 1 Δεκεμβρίου 2018]

Scroll to Top