Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Προσχώρηση Σπύρου Βαλάτα στην παράταξη του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Η μεταγραφή που συζητήθηκε πολύ την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν αυτή του Σπύρου Βαλάτα, γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» τον Μάιο του 2014.
Οι δυο άνδρες έδωσαν τα χέρια την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 στην επίσημη συνάντησή τους που έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου παρουσία εκπροσώπων του τύπου και έκαναν από κοινού δηλώσεις αποδοχής, αναγνώρισης και συστράτευσης.
Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πήρε πρώτος το λόγο. Καλωσόρισε τον Σπύρο Βαλάτα στο συνδυασμό του, εξήρε το ήθος του και τη στάση του σε όλη τη θητεία που διένυσε ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και τόνισε ότι αν και στην αντιπολίτευση είχε αξιόλογη και σοβαρή παρουσία. «Τον Σπύρο τον διακρίνει η ανιδιοτέλεια του, η διάθεση του για προσφορά και οι σημαντικές γνώσεις και ικανότητες του, στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα με τη φιλοσοφία του συνδυασμού μας. Ευχαριστούμε λοιπόν τον Σπύρο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα συστράτευσης μου για να συμβάλει στη συνέχιση του έργου μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Χρειαζόμαστε τεχνοκρατικές φωνές όπως αυτή του Σπύρου Βαλάτα», είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σημειώνοντας ότι «έχουμε διαφορετικές αφετηρίες αλλά τον ίδιο σκοπό, που είναι να δώσουμε σε αυτή την πόλη και στους κατοίκους της αυτό που της αξίζει».
Και ο Σπύρος Βαλάτας ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις και μεταξύ άλλων εξέφρασε το θαυμασμό του για τον τρόπο διοίκησης του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, για τους ελιγμούς και τους χειρισμούς των καυτών θεμάτων του Δήμου. Τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο managerκαι do-er (δηλαδή ο άνθρωπος που ό,τι βάλει στόχο το πετυχαίνει άμεσα και αποτελεσματικά). Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Δημήτρη Δαβάκη για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και πορεία.
Ερωτηθείς για το τι στάση θα κρατήσει στο δημοτικό συμβούλιο από την ανακοίνωση της προσχώρησής του στο συνδυασμό που σήμερα διοικεί το Δήμο ο Σπύρος Βαλάτας απάντησε ότι θα παραμείνει ως σύμβουλος της παράταξης «Κύμα Ενωμένων Πολιτών» ως το Σεπτέμβριο του 2019 που λήγει η τρέχουσα δημοτική θητεία. Και έπειτα αν επανεκλεγεί θα συνεχίσει με το συνδυασμό «Πόλη για να ζεις» του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.
Αυτό ακούστηκε ουτοπικό και πρωτότυπο αφού συνήθως ανεξαρτητοποιούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν ταυτίζονται με τον επικεφαλής του συνδυασμού τους, πόσο μάλλον όταν ανακοινώνουν ότι θα συστρατευτούν με την παράταξη του αντίπαλου συνδυασμού.

Η αντίδραση Δαβάκη

Τη λύση σε αυτό το αδιέξοδο θέλησε να δώσει ο Δημήτρης Δαβάκης που το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιανουαρίου 2019 οπότε και την ίδια ημέρα είχε γίνει η ανακοίνωση της μεταγραφής εξέδωσε δελτίο τύπου με το οποίο διέγραφε από τον συνδυασμό τόσο τον Σπύρο Βαλάτα όσο και τους τοπικούς συμβούλους Βάρης και Βουλιαγμένης που έχουν συμπορευτεί με άλλη παράταξη.
Η ανακοίνωση είναι η εξής:
«Το Κύμα Ενωμένων Πολιτών και ο επικεφαλής Δημήτρης Δαβάκης, έπειτα από τη δημοσιοποίηση της συμμετοχής στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, του δημοτικού συμβούλου κ. Σπύρου Βαλάτα και των τοπικών συμβούλων Βάρης και Βουλιαγμένης κ.κ. Φαίδωνα Φιορέντζη και Βαλεντίνης Λυκιαρδοπούλου με άλλη δημοτική κίνηση, ανακοινώνει τη διαγραφή τους από το συνδυασμό.
Αναμένουμε την άμεση παραίτησή τους από τη θέση που κατέχουν, ως οφείλουν.
Για το Κύμα Ενωμένων Πολιτών
Δημήτρης Δαβάκης»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Ιανουαρίου 2019]

Scroll to Top