«Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι»: Ποδαρικό με τον Κώστα Χαρίτο το νέο έτος

Άλιμος

Επίσημη παρουσίαση του Υποψηφίου Δημάρχου

Με αφορμή την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας και την ανταλλαγή των ευχών για το νέο έτος η παράταξη «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» πραγματοποίησε στα γραφεία της συνάντηση με πολιτικό και προεκλογικό μήνυμα. Ήταν η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Υποψηφίου Δημάρχου με την παράταξη «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» Κώστα Χαρίτου.
Η αίθουσα που βρίσκεται επί της οδού Παλαμηδίου αποδείχτηκε μικρή για να καλύψει τους παριστάμενους που αναγκαστικά στέκονταν και εκτός αιθούσης παρά τον κρύο καιρό. Την αρχή έκανε ο Δημήτρης Κλαυδιανός που υπήρξε και υποψήφιος Δήμαρχος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Μεταξύ άλλων επικεντρώθηκε στη συλλογική αντίληψη και την εναλλαγή των προσώπων που χαρακτηρίζει την Κίνηση από την ίδρυσή της.
Στη συνέχεια η Ελένη Μπελιά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου το 2014, τόνισε την ενεργή και συστηματική προσπάθεια των δημοτικών συμβούλων και των αντιπροσώπων της Κίνησης για την προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών, της διαφάνειας, της ενεργοποίησης των πολιτών και της ποιότητας ζωής στην τοπική κοινωνία και αναφέρθηκε στη σημασία της Απλής Αναλογικής. Τέλος, προλόγισε με ένα σύντομο βιογραφικό τον νέο υποψήφιο Δήμαρχο.
Ο Κώστας Χαρίτος, ο νέος υποψήφιος δήμαρχος, αναφέρθηκε στο όραμά του για μια συμμετοχική δημοκρατία με δημοψηφίσματα για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, για τη σταθερή του βούληση και επιδίωξη τόσο ως προς την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης όσο και για την προστασία των ελεύθερων χώρων του Αλίμου.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν πολλά μέλη, παλιά και νέα, της Δημοτικής Κίνησης, οι πρ. δημοτικοί της σύμβουλοι Γ. Παραλάς και Φ. Πύρζα, φίλες και φίλοι του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα Χρ. Καπάταης, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδ. Κονδύλης, οι περιφερειακές σύμβουλοι Αγγ. Λεβέντη και Μ. Νερούτσου, ο επικεφαλής της παράταξης ΑΛΙΜΟΣ ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ Θ. Ορφανός και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλίμου Γ. Παναγουλόπουλος, οι εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων του Αλίμου Ανδ.Κασκανιωτης, Μ. Βαρδαξόγλου, Ά. Καρύδη, Π. Μαστρογιαννοπούλου, Τ. Σιδέρης και Β. Σμπράος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι γειτονικών Δήμων Β. Κουτσοβασίλης – Αγ. Δημητρίου, Κ. Μερκουράκης – Παλαιού Φαλήρου, Θ. Μπούφης-Ελληνικού-Αργυρούπολης, Θ. Παυλόπουλος-Νέας Σμύρνης, Μπ. Μπιλίνης-Μοσχάτου-Ταύρου. Τέλος, πολλά κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν τη θερμή υποστήριξή τους στον Κώστα Χαρίτο: Αλ. Χαρίτσης υπ. Εσωτερικών, Ν. Παππάς υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, Θ. Φωτίου Αν. υπουργός Εργασίας, Γ. Βασιλειάδης Υφυπ. Αθλητισμού και Κ. Στράτης Υφυπ. Πολιτισμού, Ν. Τόσκας, Γ. Μπαλάφας και Γ. Μουζάλας τ. υπουργοί, Δ. Τεμπονέρας ΓΓ Υπ. Ναυτιλίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο Αλ. Κεσσές και ο Αρ. Θωμόπουλος, από τους παλαιότερους δημοτικούς συμβούλους της Αριστεράς στον Άλιμο.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Ιανουαρίου 2019]