Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Ανακοίνωση Δημοτικής Αρχής Ηλιούπολης

Με ανακοίνωσή της στις 7 Φεβρουαρίου η Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης ενημέρωσε ότι «λόγω προβλημάτων στην λειτουργία της Χωματερής των Λιοσίων (δεν δέχονται βαρέως τύπου οχήματα) ζητούμε από τους Δημότες μας την βοήθειά τους καθώς και την κατανόησή τους σε τυχόν καθυστερήσεις στην αποκομιδή κλαδιών, ογκωδών και απορριμμάτων.
Ήδη γίνεται μία γιγαντιαία προσπάθεια από τις υπηρεσίες μας και τους εργαζομένους για την καθαριότητα της πόλης μας.
Αναμένουμε εντός των επόμενων ημερών την ομαλοποίηση της κατάστασης στην χωματερή, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα και την ομαλή λειτουργία της Διεύθυνσης Καθαριότητας».

Γ. Σγουρός: «Οριακή η κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής»

Με αφορμή τις πολύωρες καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στον ΧΥΤΑ Φυλής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων των δήμων του λεκανοπεδίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση:
Δεν είναι η πρώτη φορά και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είναι η τελευταία που παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων στην Αττική, δεδομένης της ασφυκτικής στενότητας του χώρου υγειονομικής ταφής στη Φυλή και της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων.

“Χρειάζεται άμεση αξιολόγηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού”

Δυστυχώς από το 2014, οπότε λήφθηκε η “εγκληματική” απόφαση να ακυρωθούν για ιδεοληπτικές εμμονές οι διαγωνισμοί που είχαν προκηρυχθεί για την κατασκευή νέων μονάδων επεξεργασίας και κομποστοποίησης, πέρασαν πέντε χρόνια χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος.
Είναι ντροπή εν έτει 2019 το σύστημα διαχείρισης αποβλήτων της Αττικής να εξαντλείται ακόμη στο σκάβουμε τα βουνά μας και θάβουμε τα σκουπίδια μας.
Η άμεση αξιολόγηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων και των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων και των τοπικών κοινωνιών είναι μονόδρομος ώστε η Αττική να κάνει ουσιαστικά βήματα στην κατεύθυνση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, μέσα από τη εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών διαλογής στην πηγή και ανακύκλωσης.

ΕΔΣΝΑ: «Προγραμματισμένες οι εργασίες στο χώρο του ΧΥΤΑ»

Με αφορμή τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες δύο ημέρες στην εναπόθεση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής, ενημερώνουμε ότι αυτές οφείλονται στο γεγονός ότι προγραμματισμένες εργασίες στο χώρο του ΧΥΤΑ, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, δεν έγινε δυνατόν να ολοκληρωθούν εγκαίρως. Πρόκειται για εργασίες που λαμβάνουν χώρα καθημερινά για τη βέλτιστη απόδοση του χώρου. Για την ολοκλήρωση αυτών των εργασιών, ο ΧΥΤΑ δεν θα λειτουργήσει το Σάββατο, όπως έχουν ήδη ενημερωθεί οι Δήμοι. Από τη Δευτέρα αναμένεται να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Φεβρουαρίου 2019]

Scroll to Top