Ανώνυμες καταγγελίες προκαλούν… Ταραχή στον Άλιμο

Άλιμος

• Το «ψήφισμα» συμπαράστασης που μονοπώλησε το ενδιαφέρον

Ενα θέμα έφερε προς συζήτηση ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης. Πρόκειται για ανώνυμες καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του προς τη δικαιοσύνη, οι οποίες προκάλεσαν την κινητοποίηση των δικαστικών αρχών και εκλήθη ο Δήμαρχος να καταθέσει την άποψή του για τις καταγγελίες αυτές. Εκείνο που προκάλεσε το ενδιαφέρον των δημοτικών συμβούλων είναι το σύντομον της διαδικασίας, αφού η κλήση – ειδοποίηση άφηνε λίγες ημέρες προθεσμία στο Δήμαρχο για να ανταποκριθεί και να καταθέσει σχετικά.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ενημερώνοντας το σώμα για την έκβαση των ανωνύμων καταγγελιών ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει ψήφισμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του και καταδίκης τέτοιων ενεργειών, το οποίο είχε ο ίδιος συντάξει και εισηγήθηκε εκτάκτως.
Το θέμα αφορούσε την παραμονή των παρατασιούχων στο Δήμο Αλίμου που είχε το Δημοτικό Συμβούλιο συζητήσει εκτενέστερα σε παλαιότερες συνεδριάσεις του και είχε κάνει πράξη ο Δήμαρχος.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν το λόγο εκφράζοντας ο καθένας τη δική του άποψη.

Ο Θάνος Ορφανός αναφέρθηκε σε πολλές ανώνυμες καταγγελίες που είχαν γίνει και όταν ήταν εκείνος Δήμαρχος και είπε πως αυτές δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο. Βέβαια είπε ότι καταδικάζει τις ενέργειες αυτές. Ο Νίκος Τσαμπαρλής τόνισε ότι είναι ένα παράθυρο που δίνει ο νόμος χωρίς να τιμωρεί αυτόν που κάνει την ανώνυμη καταγγελία αλλά κυρίως αυτόν που καταγγέλλεται που τρέχει να αποδείξει την αθώωση του. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο η πιο ειλικρινής τοποθέτηση ήταν από την κ. Καμαρινού η οποία από την πρώτη στιγμή είπε ότι θα στηρίξει το Δήμαρχο ψηφίζοντας την πρότασή του και το ψήφισμα αυτούσιο ως έχει. Ο Ανδρέας Κονδύλης κατακεραύνωσε χωρίς να ονομάσει τον κ. Τσαμπαρλή, ο οποίος είχε ζητήσει εγγράφως να πάρει τη γνώμη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το θέμα αυτό. Η παράταξη «Άνω Κάτω στο Καλαμάκι» μεταξύ άλλων τόνισε ότι συνηθίζεται στις ανώνυμες καταγγελίες οι υποθέσεις να πηγαίνουν στο αρχείο και να μην προχωρούν και εξέφρασε την απορία γιατί εδώ με ανώνυμη καταγγελία η δικαιοσύνη το προχωρά. Ο Νίκος Αλεξόπουλος παίρνοντας το λόγο τόνισε ότι και τα δύο σκέλη του ψηφίσματος πολιτικό και ηθικό πρέπει να βρουν σύμφωνους όλους και να το ψηφίσουν στηρίζοντας το Δήμαρχο. Ο Ανδρέας Κονδύλης δεν έκρυψε ότι το ψήφισμα αυτό το θέλει για να το χρησιμοποιήσει υπερ του στη κατάθεσή του, αν και τόνισε συνάμα ότι το πώς θα υπερασπιστεί τον εαυτό του είναι θέμα δικό του και των συνεργατών του.
Η συζήτηση χωρίς να ξεφύγει της ευπρέπειας πήρε έκταση και μερικές φορές υψώθηκαν οι τόνοι. Αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι πολυλογούντες έλεγαν τα ίδια και τα ίδια, χωρίς κανένα νόημα. Τελικά, ο Δήμαρχος πήρε αυτό που ήθελε κατά πλειοψηφία (20 Υπερ και 5 Λευκά) και με ένα ακόμη όπλο στα χέρια του θα παρουσιαστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Φεβρουαρίου 2019]