Η Ελληνική παγκόσμια πατέντα «ΝΟ KAKA» και στην Ηλιούπολη

Ηλιούπολη

Ο Δήμος Ηλιούπολης ακολουθεί τους όμορους Δήμους και υιοθετεί την Ελληνική Παγκόσμια Πατέντα «NO KAKA». Μια καινοτομία με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας της υγιεινής του περιβάλλοντος, του ανθρώπου και των ζώων που απευθύνεται στους ιδιοκτήτες σκύλων και κατοικίδιων για μια καθαρότερη πόλη.
Το «NO KAKA» είναι ένα πολύ απλό και εύχρηστο σύστημα μιας χρήσης από ανακυκλώσιμο χαρτί, φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο εξυπηρετεί στην περισυλλογή των ακαθαρσιών των κατοικίδιων, με έναν ευχάριστο, ανέπαφο και κομψό τρόπο.
Στόχος του είναι να διατηρούνται οι δημόσιοι χώροι, πάρκα, πλατείες, και δρόμοι καθαροί και αποτελεί λύση για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας.
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βασίλης Βαλασόπουλος καλωσόρισε από την πρώτη στιγμή την σημαντική αυτή πρωτοπορία κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε περήφανοι που ο Δήμος Ηλιούπολης είναι από τους πρώτους Δήμους στον κόσμο που πρωτοπορεί ακολουθώντας την παγκόσμια οδηγία για την μείωση της χρήσης του πλαστικού και υιοθετεί μία 100% Ελληνική Πατέντα για την καθαριότητα της πόλης και την οικολογία».
Με έναν ευχάριστο, ανέπαφο και κομψό τρόπο πλέον, ο ιδιοκτήτης σκύλου, χρησιμοποιώντας καθημερινά το σύστημα αυτό θα κάνει, πλέον, το καθήκον του απέναντι στον εαυτό του, τον συνάνθρωπο και φυσικά το περιβάλλον.
Έχουν τοποθετηθεί ήδη τα ειδικά κουτιά στα πρώτα δέκα σημεία, όπου είναι πιο συχνοί οι περίπατοι με σκύλους: Στο πάρκο Ναυαρίνου, στο Πάρκο Χαλικάκι, στο πάρκο Καλαβρύτων, την πλατεία Ναυπλίου(Αστυνομικά), στην έξοδο του Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης, στην παιδική χαρά Τζαβέλλα, στην παιδική χαρά Εργατών Τύπου και Ηρώς Κωνσταντοπούλου, στο πάρκο Αναστάσεως, στο Πάρκο Τσιμισκή και το Κλειστό Γυμναστήριο.
Τα κουτιά περιέχουν φαρασάκια μιας χρήσης από ανακυκλωμένο χαρτί με καπάκια που χρησιμεύουν και ως σκουπάκι. Μετά την περισυλλογή, η συσκευασία κλείνει και απορρίπτεται στους διπλανούς κάδους.
Είναι εντελώς δωρεάν για όλους τους κατοίκους Ηλιούπολης, λειτουργικό, ελαφρύ, εύκολο στη μεταφορά και ο κάτοχος θα μαζεύει με ένα “φτυάρισμα” το “υλικό” χωρίς να έρθει σε καμία επαφή.
Οι δημόσιοι χώροι (πάρκα, πλατείες κ.α.), οι δρόμοι και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν κατοικίδιο, μικροί και μεγάλοι, τώρα δεν θα έρχονται πια σε επαφή με ένα ανθυγιεινό και αντιαισθητικό θέαμα, ενώ θα εκπαιδευόμαστε όλοι και κυρίως οι επόμενες γενιές σε μία νέα κουλτούρα οικολογίας και καθαριότητας.
Το οικολογικό αυτό σύστημα είναι εκατό τις εκατό (100%) ελληνικό προϊόν και έχει χαρακτηριστεί ως «Πατέντα καθημερινής χρήσης και ανάγκης».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Φεβρουαρίου 2019]