«Η Πόλη που θέλω» – Γαβριήλ Αραμπατζής: Ειλικρινή προσπάθεια με νέους ανθρώπους

Tη σύναψη «συμφωνίας εμπιστοσύνης» για μια καλύτερη Ηλιούπολη πρότεινε στους πολίτες που κατέκλυσαν τους χώρους του Δημοτικού Αναψυκτηρίου τη Δευτέρα 4 Μαρτίου ο υποψήφιος Δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής του συνδυασμού «Η πόλη που θέλω», Γαβριήλ Αραμπατζής. Μια συμφωνία, όπως είπε, «στην οποία σας θέλουμε αρωγούς, με δεδομένο ότι την ιστορία την γράφουν οι ομάδες. Δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία που μας δίνεται», σημείωσε και προανήγγειλε την κατάρτιση ενός επιχειρησιακού σχεδίου, με σαφή βήματα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και απολύτως κοστολογημένο, στη βάση των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου.
Ο κ. Αραμπατζής περιέγραψε το όραμά του για την Ηλιούπολη της «επόμενης μέρας», διαμηνύοντας ότι «με ρυθμούς του χθες δεν μπορείς να κερδίσεις το σήμερα». Η πόλη, είπε, «έχει ανάγκη από νέες ιδέες, έχει ανάγκη από νέα πρόσωπα, από μια νέα δυναμική και μια νέα προοπτική».
Αναφερόμενος στην νεοσύστατη παράταξή του, έκανε λόγο για μια «ειλικρινή προσπάθεια νέων ανθρώπων που δεν μένουν στην άκρη για να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις της πόλης από τον καναπέ. Είναι ένας νέος συνδυασμός από ανθρώπους που έχουν θέληση που έχουν το σθένος και το πάθος για να δημιουργήσουν καλύτερες προοπτικές για την πόλη. Το αύριο μας ανήκει, ανήκει σε ισχυρές ομάδες νέων ανθρώπων που θέλουν και μπορούν».
«Η Ηλιούπολη», τόνισε ο Γαβριήλ Αραμπατζής, «βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Χρειάζεται να γεννηθεί ένα ρεύμα αλλαγής στην πόλη, μια δυναμική που θα σαρώσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν μια πόλη, εγκλωβισμένη στο χθες, χωρίς ταυτότητα, άναρχη, εξαρτημένη από κομματικούς ανταγωνισμούς».
Διευκρίνισε ότι οι κοινωνικές και κομματικές διακρίσεις δεν έχουν θέση στην παράταξή του και χαρακτήρισε την ενεργή συμμετοχή του πολίτη στα δρώμενα της πόλης ως «κορυφαία διαδικασία» για τον ίδιο και τους συνεργάτες του.
Ιδιαίτερη έμφαση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλιούπολης έδωσε στην ασφάλεια και ομορφιά στην καθημερινότητα του πολίτη και προσδιόρισε ως στόχους του τη δημιουργία μιας πόλης καθαρής από άκρη σε άκρη, προσβάσιμης για όλους, με λιγότερα κυκλοφοριακά προβλήματα και με καλύτερη τοπική συγκοινωνία, με πιστοποιημένες παιδικές χαρές και πάρκα, με επαρκή φωτισμό και φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων.
Το πρόγραμμα της «Πόλης που θέλω», περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία μονοπατιών περιπάτου που ενώνουν τις πλατείες με τους περιποιημένους και επισκέψιμους χώρους πρασίνου, τη βελτίωση των προοπτικών εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά όλων των ηλικιών, την εφαρμογή του θεσμού των Ανοιχτών Σχολείων στην πόλη, την ανάδειξη των πολιτιστικών φορέων και τη διαμόρφωση της Ηλιούπολης ως δήμου πολιτισμού, την περαιτέρω αξιοποίηση του Μουσείου, την αύξηση και αναβάθμιση της ποιότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, την ανάπτυξη των υπαρχουσών κοινωνικών δομών και τη στήριξη του σημαντικού έργου της Εκκλησίας.
Χρειάζεται, σημείωσε ο κ. Αραμπατζής, «να δούμε από την αρχή όλη την διάρθρωση, δομή και λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να ανασυσταθούν γύρω από την καθημερινότητα και τις ανάγκες του πολίτη».

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Μαρτίου 2019]