Άλιμος: Στο Περιφερειακό Συμβούλιο έρχεται η ΜΠΕ της ΦΑΜΑΡ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και στα θέματα της ημερήσιας διάταξής του έχει εντάξει προς ψήφιση την «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Εργοστάσιο παραγωγής και συσκευασίας φαρμακευτικών και υπό έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων, της εταιρείας «ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε.», που βρίσκεται στην οδό Αγ. Δημητρίου 63, στο Δήμο Αλίμου Αττικής».
Στην 15σέλιδη εισήγηση τίθεται υπόψιν του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το πλήρες ιστορικό λειτουργίας της επιχείρησης και στο τέλος αναφέρεται ότι «Η Δ/νση Περιβάλλοντος λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, εισηγείται υπέρ της εγκρίσεως της υποβληθείσας Μ.Π.Ε.».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜΠΕ της ΦΑΜΑΡ είχε έρθει προς συζήτηση και ψήφιση και στο δημοτικό συμβούλιο του Αλίμου στις 25 Ιανουαρίου 2017 όπου το σώμα μετά από πολύωρη διαλογική συζήτηση ομόφωνα καταψήφισε τη γνωμοδότηση αυτή.
Σε συνέχεια της τότε απόφασης η ΦΑΜΑΡ είχε αποστείλει υπόμνημα (37603/20.2.2017) της εταιρείας για ενημέρωση προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ν.Τ. Χρήστο Καπάταη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αναγνωστόπουλο, εισηγητή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μάλιστα το κοινοποίησε και σε κάθε αρμόδιο φορέα και στο Δήμο Αλίμου.
Στο 26σέλιδο αυτό υπόμνημα εξέθετε η εταιρεία ότι λειτουργεί νόμιμα διαθέτοντας όλες τις απαιτούμενες άδειες και αιτήθηκε να ανανεωθεί – τροποποιηθεί η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων και να μην ληφθεί υπόψη η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλίμου και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καλείται την Τρίτη να πάρει την απόφαση υπέρ ή κατά της γνωμοδότησης της ΜΠΕ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 22 Απριλίου 2017]

Διαβάστε σχετικά: Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου: Ψήφισαν ΟΧΙ στη ΜΠΕ της ΦΑΜΑΡ

Scroll to Top